tk.c 發表於 7-8-2011 13:36:32

有無升中6讀既334既學生,入面講下學科D進度...

我自己係元朗區讀緊....學校一般喇....
我有修BIO,PHY同M2........
BIO就教哂所有課程...修選部分係生物工程同人體調節學咁上下既名...
而PHY就差2本選修部分既書未教....
而M2進度極慢....差唔多差成本書到...
同埋我個人係PHY,同英文都有去補習....相信唔少學生都有補英文..

補邊個就唔開名喇...廢話比人話廣告...總知補緊3大補習社既其中2間
大家講下就讀緊邊區?
同埋修讀咩科.....同埋其進度?
有無補習.. 邊科邊個??

中意既話留低FB 同 MSN 吹下水都得..

火中有火 發表於 7-8-2011 18:34:14

我冇讀BIO 不過都知道BIO教完必修
PHY 慢到傻 差3,5,同選修*2
M2算OK 差半本

天才A 發表於 7-8-2011 19:20:27

學校一般band2
整體英文係慘淡d
但係我地班ok
數學差6呢本書 (4A 4B 5A 5B 已教)
M2 教到application of integration
bio core 教晒
phy core 教晒
都係教緊elective

通識成間學校..
兩極化la
我好唔穩定
有時好高 有時好低 (不過除左頭果幾名keep到之外其他人都係大上大落)
中文冇咩好講la
呃..

-終場ソ使者- 發表於 7-8-2011 20:14:46

不如講下你地elective讀咩
我phy讀atomic world同astronomy and space science
chem係analytical chemistry 同industrial chemistry

tk.c 發表於 7-8-2011 23:47:56

回#4:我PHY既elective係atomic world同energy 個個...

我學校得LS同BIO先追到出面D 程度...
我前年就係讀combined既( BIO+ CHEM) 不過中5就轉左全BIO
maths 5B都未教完- -
英文,校內程度真係無野講....我諗只有出面中4程度....
SO,都係去補英文....

數學小子 發表於 9-8-2011 19:54:09

334 phy 竟然有得讀天文學,你地就正啦
我想讀好耐

數學小子 發表於 9-8-2011 20:01:35

咁astronomy學咩?

finaldream 發表於 11-8-2011 12:21:34

抱歉...
我是文科既....
中 世史
中史:未教哂文革之後既史料 選修未教哂何啟+地域資源
世史:未教香港

intergration 發表於 15-8-2011 20:19:39

抱歉...
我是文科既....
中 世史
中史:未教哂文革之後既史料 選修未教哂何啟+地域資源
世史:未教香港 ...
finaldream 發表於 11-8-2011 12:21 http://www.nakuz.com/bbs/images/common/back.gif

我f4有讀世史但drop左
果陣教左香港同中國

intergration 發表於 15-8-2011 20:20:43

回樓主
我半bio 差遺傳學未教
phy都系完哂core
m2岩岩完哂integration 補課講martix
頁: [1] 2
查看完整版本: 有無升中6讀既334既學生,入面講下學科D進度...