樂古Nakuz

標題: 如果有一日世界變成l4d咁...... [打印本頁]

作者: ak48    時間: 24-12-2009 17:55
標題: 如果有一日世界變成l4d咁......

如果有一日,
你訓醒覺,
你見到屋企出面周圍都係喪屍,
連你屋企人都係喪屍,
成個世界都好似l4d咁,
你會點呢?
可以分享吓喎!

假設你有抗體俾喪屍咬都唔會變喪屍,
只會受傷或者死亡,
同埋你有"接近"無限嘅體力,
加埋你都識識地用槍,(要練)
仲有呢個世界有啲地方(如槍店或一啲公寓同民居咁)會有武器~
好好運用你地嘅想像力啦~
作者: 二打碌    時間: 24-12-2009 18:09
我會繼續訓
等人救
作者: ak48    時間: 24-12-2009 18:25
我會繼續訓
等人救
二打碌 發表於 24-12-2009 18:09

咁軍隊都會派戰機去清場個喎,
到時你咪會俾人炸死~
作者: e38p79    時間: 24-12-2009 20:32
l4d既人唔洗出力
如果真人 冇練開槍 渣槍都攰死你啦
而且開槍有反作用力 冇練過手槍仔都射唔中呀
仲講步槍 散彈同狙 冇可能啦-.-
當你用開槍 邊條友幫你整save room- -邊條友周放槍同彈比你汁呀囧
如果係我真係等死算啦
作者: y2975627    時間: 24-12-2009 21:41
羅槍同佢地死過
作者: ss07172    時間: 24-12-2009 22:10
打屋企人會落唔到手- -
作者: firzen95412    時間: 25-12-2009 00:30
咁易有槍執!?
係我用菜刀見個斬個,死就死
作者: 小希    時間: 25-12-2009 00:49
我會好開心-.-
作者: sowailun    時間: 25-12-2009 10:50
比我就用車啦
作者: Rex Tamkw    時間: 25-12-2009 11:20
跳落街自殺=]
作者: ronald0214    時間: 25-12-2009 11:26
拎個煎pan同佢地死過;P
作者: 朱仔成    時間: 25-12-2009 13:34
我首先拎把刀落街斬喪屍
跟住去 警察局 偷幾支槍先啦

再周圍去睇下有咩著數野
例如
去高級餐廳,見到d貴野,就食左佢先啦.......
如果有靚女無變 喪屍,我就去搞佢
雖然我係邪惡,但人性係咁,無辦法

如果見到男仔無變喪屍,就同佢合作求生
最後逃去第二到,希望見到救援人員

如果全世界都係咁,得我or幾個人無變喪屍,我情願自殺
因為咁樣生存都無意思 (唔知大家有冇睇過 魔間傳奇)
作者: 乂淆王乂    時間: 25-12-2009 15:04
我會開電腦打機....直到死維止[[onion_52]]
作者: aaaqqqiii    時間: 25-12-2009 15:26
用bb彈槍/近戰武器同佢地死過
作者: Pr0miseJAI`★    時間: 25-12-2009 17:13
比佢感染埋咪算囉HAHA
作者: ckltkwss0508    時間: 25-12-2009 18:29
我會系屋企搵曬所以近戰武器[[onion_51]]
之後我一邊去免x區,一邊搵周圍有殺傷力的武器[[onion_40]]
作者: bpigbpigpui    時間: 25-12-2009 22:23
一齊做喪屍仔,玩
做下tank witch
幾有趣
作者: sos981898    時間: 26-12-2009 10:58
真正(電影入面)喪屍唔係抓你咁簡單
係扯你d肉黎食,基本上一俾隻普通感染者埋身就係咁先
作者: 翼風    時間: 26-12-2009 20:45
準備一隻堅固耐用的平底獲同佢地死過....
仲有一把刀仔or手槍(留一顆子彈)用來自殺
XD玩夠先去死
作者: emersom    時間: 26-12-2009 21:42
冇野講架~~~~L4D跟本唔合事實的~~~
作者: ak48    時間: 27-12-2009 00:33
如果呀嗎,
如果基本上唔需合乎邏輯
作者: 呀x影    時間: 28-12-2009 16:13
1齊變埋喪屍A_________A
作者: 沁`    時間: 29-12-2009 16:45
我會等死=.=
作者: ak48    時間: 29-12-2009 20:45
點解差唔多個個都話等死架,
難得你係萬分之一個冇受感染嘅人,
唔通真係連想生存嘅希望都唔要咩?
作者: wcl4    時間: 30-12-2009 11:26
真係咁易咩 基本上 當你面對你自己屋企人 你都落唔到手 之後等住受感染啦
作者: 不動翼    時間: 30-12-2009 18:17
我會招集所有最後的人類@_@ 同喪屍作最後決戰@_@如果係都幾正 D血係咁飛
作者: calvin132    時間: 31-12-2009 22:56
如果係咁, 我會隨手拎起一樣野打喪屍... 諗起都正
作者: 咩咩    時間: 1-1-2010 12:54
有可能先答....
作者: 朱仔成    時間: 1-1-2010 15:19
有可能先答....
咩咩 發表於 1-1-2010 12:54

有可能果陣,都上唔到網...........
作者: kenny1545    時間: 1-1-2010 15:50
用魔房拎住2把菜刀,係度斬
作者: aesopr74133    時間: 1-1-2010 17:36
如果真係咁,,,咁都真係幾恐怖
我一定會用盡所收方法去生存
打到d喪屍叫媽媽a_a
作者: 咖啡屋    時間: 1-1-2010 18:32
用魔房拎住2把菜刀,係度斬
kenny1545 發表於 1-1-2010 15:50

魔房!?魔房菜刀=魔刀!xD
作者: S!U~WinG    時間: 2-1-2010 02:19
如果有槍的話,,
就吞槍吧-___-
作者: hugockw    時間: 2-1-2010 04:02
同樓上一樣   跳樓 唔洗自己斬自己果d 跳樓 一下搞掂^^
作者: m4a1ak47awp    時間: 2-1-2010 12:39
我會招集此地區倖存人類,進行折磨喪屍大行動,再自制機動戰士(高達),進行機動戰士與喪屍之決戰
作者: y5319797    時間: 3-1-2010 17:07
一定會盡量求生
就算面對變左喪屍既家人都一定要落手
係屋企搵下有咩架生好用
屋企有幾把氣槍可能都用得著,當然唔係令黎射喪屍,係令黎打佢地(岩岩先入手把全金屬m4a1 xdd,打落去唔知痛唔痛呢?)
屋企一定會有菜刀,煎pan等等既武器既,係呢個時候就一定用得上
睇下電話仲用唔用得住,用得住就打比屋企人睇下仲係咪到,如果不幸死哂,打比朋友,又死埋未自己走lo
去到警察局就偷槍
盡量生存落黎
作者: +___琛】    時間: 4-1-2010 15:11
日日膽戰心驚
倒不如立刻死左去算,,,
作者: 朱仔成    時間: 4-1-2010 21:23
日日膽戰心驚
倒不如立刻死左去算,,,
+___琛】 發表於 4-1-2010 15:11

唔一定全部人變既

一定有人無變

到時大家集合一齊,睇下政府有冇變,無變就同政府一齊or其他國家政府,其他國家人民一齊

殺哂喪屍,再重建世界

到時相信全世界既人都會變到珍惜生命,互相幫助,咁仲好啦........將人類既邪惡之心消滅
作者: ˊlung★    時間: 5-1-2010 13:51
可以點(?)難度不是等死嗎.?
作者: 乂死神張乂    時間: 5-1-2010 17:56
拿刀(冇士刀)之後用車去警察局之後就偷槍 之後找人 之後係咁行係咁行SEE下有冇人 有人就叫佢地上車
之後去MK拿槍(MK可能有人
作者: leo019156    時間: 5-1-2010 21:41
我會去安全室-.-
作者: s24637348    時間: 6-1-2010 20:35
我會拿菜刀同佢地死過
作者: 乂濤仔乂.3.    時間: 9-1-2010 01:35
有冇呢個膽都成問題- -
隻野沖過黎你都驚到腳震大叫啦...
仲有..入夜後一定仲恐怖
無啦啦見到有c係度食人........恐怖
其實...講真...渣住把槍同近戰武器都渣到你手攰
作者: 帝皇    時間: 9-1-2010 20:25
如果真係變到l4d禁
我會去西藏搭船走!!
作者: 浪跡天涯002    時間: 10-1-2010 14:03
變到l4d咁係咪即係會有安全室先?
係咪我入到安全室既成個世界就正常番先-.-
不過都可以試下講既
比我一訓醒見到炸喪屍我又未至於嚇到腳軟=.=
始終有打過機既,見慣曬
之後咪狂推開d喪屍,去廚房搵近戰武器,再行後門(我住40樓..囧)
如果好似l4d咁行行下有槍汁咪用槍掃....
之後咪搵安全室-.-
作者: noobownage226    時間: 10-1-2010 16:28
見好多傻仔都話用槍
其實佢地可能連槍都吾識用,邊度黎咁多子彈又係另一個問題,子彈口徑係咩你地又吾知,
吾好講子彈,邊度有槍都係問題啦....你估呢度係外國,間間屋放左m870 係度咩
刀既話打得耐又冇力,點走佬又係問題
再者食物又係問題,電力,食水等又係問題,
最基本,你要搵地方暫住又係問題,綜合以上,我會玩到自己部psp冇電,再自殺
作者: 釣魚    時間: 10-1-2010 18:34
我會扮喪c 跟住行去電視台 跟住 影低我d影片 叫d人幫手
有c發現我 我就 走上頂樓 跟住...... 88
無可能夠佢打/....\
作者: ~tcc~    時間: 10-1-2010 18:55
洗咩姐
用一個手榴彈就玩完了
作者: exolmlkk    時間: 10-1-2010 20:32
慢慢打機 等死算
作者: 〝魅影〞    時間: 10-1-2010 20:59
使用核彈................[[onion_09]]
作者: henry56156    時間: 12-1-2010 21:06
囉把菜刀一路斬一路去安全室 如果無安全室 就自殺 根本無得玩
作者: DarKStaR    時間: 13-1-2010 13:09
用pan和他們死過
作者: 乂淆王乂    時間: 17-1-2010 13:55
等去同耶穌一齊玩==.
作者: t0psecret    時間: 17-1-2010 14:31
我會學louis PILLZ HERE!
作者: 浪跡天涯002    時間: 17-1-2010 16:05
見好多傻仔都話用槍
其實佢地可能連槍都吾識用,邊度黎咁多子彈又係另一個問題,子彈口徑係咩你地又吾知,
吾好講子彈,邊度有槍都係問題啦....你估呢度係外國,間間屋放左m870 係度咩
刀既話打得耐又冇力,點走佬又係 ...
noobownage226 發表於 10-1-2010 16:28

唔係咁講架-3-
l4d既世界係會無啦啦汁到槍架嘛=.=
作者: LSM    時間: 17-1-2010 23:01
55# 浪跡天涯002
係呀
標題話 個世界變成L4D咁  即係周圍都有槍汁la
手槍都會無限彈 哈哈
作者: ak48    時間: 21-1-2010 23:43
我加多左一啲條件俾大家,
其實我一開始個時唔記得左加~
作者: wusiukei888    時間: 25-1-2010 21:39
你地一開頭講到好似好勁咁,好有冒險精神,但係最尾都係坎家自盡,廢ge你地都!有d就話用近戰武器喎,仲話用槍tim,我驚你地un tiu 鬼命,跟本連把槍都嗱唔起,再唔係就走火,爆頭唔小心自盡啦!同埋我好同意樓上ge講法,點會人地屋企個個放知槍係到呀,人地放知槍係到鋪塵咩,煎pan就有ge,不過你前面都有兩個啦.
作者: koby2468    時間: 25-1-2010 21:53
一開始係化個屍妝,
之後離開自己房同父母講
"媽咪,我出去找野食了^^"
之後見到個屍呀伯
同佢用鬼食泥咁聲話
"同鄉!有冇發現!!"
佢話冇就繼續走
之後見到witch就笑住講
"你個波重細過燕窩盞呀[[onion_37]] "
之後佢一喊,你就比個魔術胸罩佢
同佢講唔洗自卑
之後佢就好似周肥娜咁好有自信係到show佢個假野

之後見hunter你就同佢講
"人心入面有好多動作,不過!你淨得一種動作,so你就用e個動作,去感染身邊的人......類啦!"
之後佢就跳到好遠咁用心感染大眾= =
跟住你個心就要講一句"yes!"

有下集....
作者: wusiukei888    時間: 25-1-2010 22:08
我係koby2468代言人,,現在公告下集..
呢個時侯,當你忍唔住叫左一聲:yes!之後,突然間charger冇啦啦係你面前出前...
之後,charger用一把好似弱智兒童咁ge聲問你:[哥哥,哥哥,我做咩死左ge[[onion_39]]
之後你用一把一樣弱智兒童咁ge聲答佢:[didi呀,didi呀,我呀媽做咩係女人ge[[onion_39]]?]
之後佢就會走架喇,,之後你終於見到一個倖存者喇,你充滿希望咁行埋去,諗住一齊走,點知你都未行埋去,
有條唔知咩野縛住左佢,係smoker,但係個條竟然唔係利,係佢{寶貝}..之後你應該要一個燕窩盞(平底鍋)車埋去..
咁佢就係咁先架喇,個倖存者話:[我仲有其他同伴][點解你會得自己一個?][冇,我猜包剪搥輸左,罰我係出面訓一晚]
心諗:[你地竟然拿呢樣野黎玩-3-][係咩[[onion_77]]][頭先隻野咩黎架,咁樣衰ge][你個樣都係呀-3-]
下集待續...
作者: koby2468    時間: 26-1-2010 00:23
thx wusiukei888幫我打文!下隻開始
我以防萬一佢地再玩包剪鎚E個咁刺激的遊戲
我就同佢地講
"如果有人再玩d咁激ge野,我直接打開到門放哂d屍入來!!!"
"你估佢地唔會咬你咩"反叛的少女說
"我會化好妝同佢地一起咬到你個胸地陷"[[onion_28]]
之後佢地就十分安份守紀了
到第2天的早上
我地化哂妝出去找野食了
首先我地分頭到周圍的超級市場找食物同水
我和一個叫小肥的人去到白佳
佢的演技和我一樣出眾
so好順利地到達了
我地準備掃貨的時候
發現一個有個孕婦一樣的肚的女子
之後我地行前一些
小肥忽然大叫"哇!小甜甜呀[[onion_75]]
原來係一隻siptter-0-
隻小甜甜聽到= =
之後我地就扮哂野咁傾
"小甜甜好似係辮子路的一隻女鬼來架喎"我
"但有屍話係我地的女王來架喎"肥
隻甜甜走過來的時候
我地更識做戲了
"哇!我地的女王陛下呀orz"我
"咦!女王懷有龍裔呀"肥
"我有d想嘔呀"siptter
我兩個立該送佢到wc
當佢嘔完之後
成個馬桶唔見左-3-
之後我同甩用掃把鎖住wc對門
之後隨便拿食物走人!!
回到安全室了
我地拿的食物全都是和茄汁有關的食物-0-
食到大家反胃
經過這一日我地繼續這可憐的生活
下集待續......
作者: ak48    時間: 28-1-2010 00:04
你地一開頭講到好似好勁咁,好有冒險精神,但係最尾都係坎家自盡,廢ge你地都!有d就話用近戰武器喎,仲話用槍tim,我驚你地un tiu 鬼命,跟本連把槍都嗱唔起,再唔係就走火,爆頭唔小心自盡啦!同埋我好同意樓上ge講法,點會人 ...
wusiukei888 發表於 25-1-2010 21:39

請留意,
我加多左一啲條件俾你地去想像,
唔好再話揸唔到槍喇,
當然你要照足現實咁我都唔會阻你嘅~
作者: 一個好人569356    時間: 28-1-2010 23:07
我會用武士刀拯救世界....哈哈
作者: 一個好人569356    時間: 28-1-2010 23:13
35# m4a1ak47awp

唔使多,做freedom就夠了
作者: joshuaeye    時間: 29-1-2010 21:58
我會用火油爆石油器投去d屍
作者: joshuaeye    時間: 29-1-2010 21:59
看我的降龍十八掌爆c= =
作者: ak48    時間: 30-1-2010 00:33
可唔可以實際啲呀????
作者: kwan1212    時間: 30-1-2010 21:18
我有"接近"無限嘅體力,
我會圍住個地球黎跑,等d屍追我唔到- -
作者: a67ihj20030    時間: 30-1-2010 21:27
我有5個問題:
1.{d近戰武器k唔ko到d屍定比d屍ko}
2.{d槍邊到拿你去警局會唔會同d屍打下打下死左你去警局要時間架}
3.{d槍一定會冇彈同理我唸你一定會打電話help你如果d人help你你走唔走咁遠定用車走但係車會冇油架}
4.{冇咩可能有安全室你一定死}
5.{d屍唔同  L4D   d屍扣你唔會1hp1hp咁扣可能一野扣你5hp}
作者: ak48    時間: 31-1-2010 01:42
我有5個問題:
1.{d近戰武器k唔ko到d屍定比d屍ko}
2.{d槍邊到拿你去警局會唔會同d屍打下打下死左你去警局要時間架}
3.{d槍一定會冇彈同理我唸你一定會打電話help你如果d人help你你走唔走咁遠定用車走但係車會冇油架}
...
a67ihj20030 發表於 30-1-2010 21:27

1.{叫得做武器你話殺唔殺到呀}
2.{咁你都唔會腦殘到淨係帶個人出街架嗎,仲有你唔識搵啲嘢旁吓身架?仲有一定要係警局先有槍嘅咩,知唔知咩叫槍店呀?}
3.{你又知啲槍一定冇彈,咁我諗係而家呢一刻呢個地球所有嘅槍都冇哂彈喇,仲有都話係l4d嘅世界,打電話唔係一個實際嘅方法,加埋你又知啲車一定冇哂油,你唔識去加油站搵油入架,最緊要你係點樣係求救嘅期間生存}
4.{乜你唔識搵啲民居/公寓/槍店/食店/超市入去避吓嘅咩,一定要係安全室架}
5.{咁我想問l4d啲屍係咪一吓扣你5hp呀?仲有你唔識治療自己架?}
總括黎講你嘅求生意志都幾底,
樣樣都覺得冇嘅,
同埋唔識去搵同補充,
仲有請你加返啲標點同改返你啲錯字先好再問啦,
我有啲睇唔明呀~
作者: 09133452    時間: 4-2-2010 23:51
打三條9叫人幫拖
作者: 呀LO    時間: 9-2-2010 11:56
死亡是唯一的解藥.....
作者: joshuaeye    時間: 11-2-2010 12:43
我去五金偷電鋸
作者: MICK淚情    時間: 13-2-2010 23:27
我會盡量搵下有冇d正常既人...一齊走佬,一邊走佬一邊射,屋企人照射

唔理得咁多..跟住搭火箭走佬
作者: pkpkpk4518    時間: 14-2-2010 18:01
到左戈陣 呢埋算-.-..
作者: acer778899    時間: 18-2-2010 19:25
係我的話!   我都會扮喪屍, 唔係普通屍 , 係扮 Tank !   搵d野正粗2個手臂!

等d屍以為我係佢地的大佬, 叫佢地集合一齊, 跟住放幾個手留彈!

方法2 :  同 tank 做fd !  有個 tank  睇住你, 唔洗比喪屍仔打!
作者: 小鵬子    時間: 18-2-2010 19:32
自殺好過A_A"
咁Q煩
作者: 17792365    時間: 18-2-2010 19:56
我會扮超人 飛落樓
作者: zero210    時間: 18-2-2010 21:47
如果是香港這個人口密度那麼高的城市出現喪尸的話
我自殺算數
作者: sum_pig    時間: 19-2-2010 12:15
如果是香港這個人口密度那麼高的城市出現喪尸的話
我自殺算數
zero210 發表於 18-2-2010 21:47

錯啦.找10個人去警察局拿槍,之後拿返幾枝m249,rpg,grenade.
搶一部巴士,把槍安裝上去.爽
作者: aaaqqqiii    時間: 19-2-2010 16:59
開god 1咪得
唔洗飛落樓:lol
作者: csben1314    時間: 28-2-2010 12:50
我會開電腦打機....直到死維止
乂淆王乂 發表於 25-12-2009 15:04

D人變哂 邊個同你打
作者: sing2004    時間: 28-2-2010 21:08
我等d屍幫我變屍.....
作者: 木已成舟    時間: 7-3-2010 23:41
如果冇人一齊我會自殺
作者: XCTW007X    時間: 23-3-2010 18:50
見到男屍踢佢細佬,見到女屍姦左佢...
係屍係人都怕怕...
作者: nakuz_459837    時間: 24-3-2010 15:31
跳落街自殺=]
※華仔※ 發表於 25-12-2009 11:20

成條街都係喪屍- -
作者: 沈寂乂DEkEL    時間: 27-3-2010 16:25

我睇玩過CSO同l4d既生存者都唔會死,好似玩cso既人,玩過變左有問題,見到喪屍都衝過去,

佢地搞到好似玩真人版喪屍(cso喪3 xd)- -,見屍就殺,唔好話有槍,冇槍都衝過去啦-3-,

加埋玩過l4d既人,你地有冇見過玩l4d既人殺喪屍會點- -?,佢地會大叫 : 你地班食屎(屍xdd)狗(鬼xdd),

去死啦,仆你個街(有d粗口- -,d人就係講呢d野-3-),找我?!未死過?!,我X你老 母- -...

佢地既勇敢實在太強勁- -,我唔知如果真係變左做l4d,佢地會點- -,可能仲on9過d喪屍,

可能追住d喪屍黎殺番- -,佢地唔洗用武器都得- -,赤手空拳打到d喪屍死死下-3-

但係d未打過機既人,死硬- -

online既恐怖程度勁過d喪屍- -

比d睇過一既恐怖黎講- -

好小事姐-3-xdd,比青山個d最on9既病人走左出黎- -,唔好講係tank,10000隻喪屍

都比秒殺- -

所以,香港係一個唔係人住既世界...xddddd
作者: patyiu8987    時間: 30-3-2010 17:38
會狂打j 打到死
作者: peter6592    時間: 2-4-2010 11:57
食埋last supper 去自殺
作者: toto345618433    時間: 2-4-2010 19:46
我見過飛虎隊最多都係咋 過期G36c 架咋 (from 警訊)
所以咩m249, m60, m79 都5駛指意喇
手槍.. 玩過l4d 已經知冇咩用...
可能偷解款車d 雷鳴燈仲好過
作者: tinolong6306    時間: 5-4-2010 23:23
我一定會訓多陣 采班屍都傻
作者: 邪神乂鬼    時間: 13-4-2010 23:12
我之前係諗冇槍-  -
我諗自己同朋友渣豬肉刀扮達叔~
殺啊!
作者: BanAo    時間: 25-4-2010 23:05
我會叫tank做我大佬 :lol
作者: 斥侯    時間: 26-4-2010 14:37
假設我真係有無限體力,唔洗訓教,我都寧願留係屋企啦
落街又會比屍打,等人救我仲好
作者: sum_pig    時間: 26-4-2010 17:43
去警察管.搶tank.之後任數.
作者: 暗殺Sniper    時間: 27-4-2010 00:19
當然要體驗下 殺喪屍ge感覺啦
作者: 皓仔仔﹏    時間: 1-5-2010 02:30
等運到=]  ~~~
作者: 杜門京二    時間: 4-5-2010 10:21
拿隻平底鍋打喪屍
作者: 丁傑    時間: 15-5-2010 05:18
我應該會打比我D FD,,睇下邊個冇死,,,攞定D殺到喪屍既野(我屋企好似冇一D大殺傷力既野-.-)
之後係屋企樓下搵架冇防盜既車,,,直衝去個FD屋企,,,(有FD一齊打,好過同一D 39唔識7既人一齊,一個唔覺意比D39唔識7既人呃左,甘未死)信FD好過唔識既人,之後成立一個Z.K.M(姐係:Zombie.Killer.Mae)中文係喪屍殺手協會
(其實我以前作左個故事又係講有個會專殺喪屍既)
睇下邊一個人可以搵到個地址入到我地Z.K.M(搞到我好似NPC甘^^)
如果真係變成L4D甘,,,我都係會好似上面所講去做成立Z.K.M
作者: -9-    時間: 21-5-2010 18:37
第一時間搵樓主你呢個弱智仔出黎,然後做低你!!

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://htmlarticle25www.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2