打印 上一主題 下一主題
收起左側

[商團討論] [巨商上的但丁與海]

關閉 [複製鏈接]
雖然咁多字我5會點睇
但係樓主打咁多字我地點都支持下呀
5好睇都5睇就話人呃po
仲有d人叫人關post
人地寫咁耐,你一句叫人地關post
咁佢d心機咪白費晒??
批評好易
但係你地寫呀
回復 支持 反對

終於有改善! 最起碼集中一個POST係好事
BUT 你果D只係用係有錢人既身上
你可以試下諗埋  新手中手點打怪
仲有  唔好再打新但丁字  你要用就用返樂古名
咁既話好多人會以為轉貼
回復 支持 反對

唔好以為打尼堆野-.-
就代表你勁.
好多項都冇point.睇落去只覺得幼稚-.-

邊個話黑商團任解唔過?.?
你未解過?.?
解左d戰任.會送鬼裝的v_v

怪好無聊果項...打得有點亂-.-睇唔明.
12難又係-.-非法賭波就全世界都有.點解唔話世界難-.-?
回復 支持 反對

= =你真係好似好似恐懼呀

help
回復 支持 反對

新文出現la!![我的ac漫漫成長路]

前言: 首先, 我寫這文時, 我要感謝一人, 他就是狙龍本人(我不是狙龍本人), 有了他向我解說他的ac如何有了二轉之時, 我心裹便有了印象, 當我寫這文時, 我會掛念這位己去外國讀書的巨商玩家, 可惜的是, 冪冪愛居成為他的遺憾.

正文:

這文寫出時是為了快速完成任務一文而產生, 狙龍本人的ac(現在是我新但丁的ac)如何成長是時候向各位巨商玩家展示他ac的漫漫成長路. 此ac擁有的第一二轉是賽2, 他採用怨靈打法, 一場得到2m至5m經, 只是他打了2天便有了他人生的第一二轉, 他打前準備朝子, 四隻mp女, 2隻大定(他是預防有一隻大定被怨靈殺死而準備), 入戰後, 先將朝子分出十個分身(夠了), 分身會自動沖出去, 逼怨靈召喚十隻或以上的守門人, 當怨靈召喚守門人時, 大定可以沖出去將全隊怨靈定下, 而賽一可以憑依2隻守門人(隨你選擇任何一隻守門人), 等待大定時間過去, 象女再放一次大定定下全隊怨靈, 2隻守門人可以自由活動, 命令將他的主人全隊滅殺, 經驗看你有多少守門人和怨靈. 打了2天後, 賽二便學異形而出生這個巨商世界, 身為賽2爸爸的喜悅可無法以筆墨形容(可惜我不是狙龍本人).

當賽二出生後, 狙龍本人便轉為明朝轉mp女為燕一(mp女是120等), 他想擁有自己的第二隻二轉---燕二, 當時他將賽二升到100等(500力, 1一千魔, 全血), 幽冥海底王是他打到最後一類怪, 以他平時的實力, 幽冥界己經好辛苦, 不過他發明一種打法升燕一, 就是將賽二的天地毒殺放4下, 之後由燕一的魔力火焰滅殺冥海, 2天之後, 燕一己經是燕二. 第三隻二轉是加2, 當時好多人打親衛隊, 狙龍本人不想與人搶怪,  加上他認為親衛一場只有2m5經, 比起平時的怨靈差太遠, 幸好他的主角己是80等, 剛好可以進入小玲庭園, 他發現有2種怪比較容易打, 一是9子魔雇主(3隻毒蛇, 5隻蜈蚣, 2隻9子魔雇主), 二是9子魔飼養員(3隻蜘蛛, 5隻蜈蚣, 2隻9子魔飼養員), 當時他己有加一, 用大定沖出去定, 由加一開爆雷擊, 只是二十多下(每爆8下就放一次大定), 一分半鐘就3m3經, 如果有2隊就唔只5m經. 結果又是2天, 加一已經是加2.

權二是第四隻二轉, 不過他轉打9子魔飼養員, 經驗不變, 2天升到90等, 轉國朝鮮轉為權二. 祖2和雷公亦是. 祖2轉為少林寺, 滅殺奇門教長老, 一場25秒, 4m經, 打了4日就一百四十二等, 祖2加力, 現在祖2己經是過了700力. 主角已經120等, 象一吸了4天經就轉為象2.

狙龍本人只是玩了一個月巨商, 就可以掌握快速完成任務的訣竅. 相信新手和中手只要跟著這道路, 任務可以快速完成, 成為一個新的巨商老
手, 不再因無二轉而煩惱, 而可以將自己的經驗一個老手傳至一個新手(新手可以作為參考, 不一定要跟隨狙龍本人的成長路).   

作者: 新但丁

回復 支持 反對

幾好! 集中你既廢post黎比大家插
我想講 你既垃圾psot可唔可以唔好再出現
你清唔清楚自己係度做緊乜?
回復 支持 反對

新文出現la[ 反壟斷法: 有錢人有錢是否有罪?]

在巨商何謂壟斷? 我舉數個例子: 某一game錢公司以幾條跑商路線儲存巨商錢幣, 某一玩家擁有貴價裝備而其他玩家無, 某一玩家在某時段滅殺同一怪物, 而其他玩家無法滅殺同一怪物, 商二界女擁有二十個日本江戶防具廠(還有其他例子, 歡迎其他玩家舉例).

不過, 今日我想說的主題與壟斷例子有何關係? 既然有錢人士有錢, 可以買城, 投資城市, 買貴裝備, 為何就要批評有錢人炫耀, 令人討厭呢? 反壟斷法說明自己在該物品沒有壟斷權, 意圖伸展該物品的壟斷權歸自己所有, 就是有罪, 這是壟斷的動詞, 不是壟斷的名詞. 不過我只是有錢只用自己的金錢買該物品, 無偷無搶, 何罪之有? 我自己有一千本孫子(舉例子的假設), 但是我有太多孫子賣不出去, 唯有割價傾銷, 雖然其他玩家放孫子, 但他們每人只有一, 兩本(假設), 而我就大量平賣, 我令孫子供應太多, 其他有孫子的玩家賣不出高價錢, 我壟斷孫子市場就有罪嗎? 答案不是, 孫子有大量供應, 但我不能就以平時的高價錢賣出, 蝕錢的是, 在這情況下, 其他孫子供應者只好割價傾銷, 儘快止蝕.

以微軟為例, 大集團打反壟斷官司有十幾年, 最後都是輸, 在美國, 有錢公司就會比政府以反壟斷法例起訴, 而小錢公司則不會. 如果以微軟例子看, 為何有錢人有錢是有罪? 原因是他太有錢, 不可以與巨商玩家共有錢人的財產, 所以有錢人有錢是有罪.

滴滴, 天皇有錢, 他們有罪嗎? 為何要給gm充公巨商錢? 原因是他們有錢.

作者: ~倭寇~(新名字是新但丁)

回復 支持 反對

樓主我支持你嫁[[yoyo_129]] 你肯集中係一個貼到出文好好多
仲有,你新出果d文可以放返係頂樓or係題目到話俾人知係幾樓!如果唔係人地可能唔知[[yoyo_199]]
加油努力[[yoyo_178]]
回復 支持 反對

無聊!!!!
你個d所謂解任升兵等方法just for有錢仔同高手用!!
唔該你如果真係想教人解任升等就全面咁解說一下新/中/高手既方法喇!!
你下下都2轉用技清兵下下都裝解封符加火劍?你認為巨商人人都做到?冇2轉個d點算.冇錢個d又點算...叫佢地唔好玩?唔好話新仔喇.好多老手都做唔到你d解任條件喇!!
講真你d貼俾我既唯一感覺就係你純粹想曬你收返黎個ac幾勁,炫耀自己!!!
so你如果真係有心教人請以新手角度出發!!唔好下下2都神兵2轉咁!!
回復 支持 反對

回復 樓主 的帖子

樓主更樣講一講 呢個福袋 計劃
首先易名卷 昆左人即刻改名 更咪可以助長巨商昆狗增加,更巨商仲會有人玩咩??
個個都係昆狗 ,仲點有新血引入啊,人地講起個個都覺得係昆狗game
之後eq仲衰 你覺得d人間廠冇錢消d eq 要去買巨商d eq?
加上好似上次出鳳凰甲 一d都唔受歡迎,極小人買 講真呢d提議 係會害死巨商
最後 佢地都係因福袋 最搵錢
回復 支持 反對