打印 上一主題 下一主題
收起左側

拍拖... 做學生拍拖黎冇用..晒時間,,

你錯啦~~呢個世界無咩系冇可能嫁\./
回復 支持 反對

我個班主任同我分享過
佢有個朋友,女性
佢個朋友同男朋友行左9年
中7行到最近
個男仔特然同個女仔話:「我地都唔係唔係好夾,不如我地分開下」
所以話
我都認為拍拖好難長久

[quote]原帖由
回復 支持 反對

回復 22# 的帖子

雖然中學堅持到結婚 真係100個都唔知有冇5個
但有人真係可以由小學拍拖到結婚
人地做得到   咁已經可以推 番羽 到 第一位樓主所講既野
你miss個朋友係一個不幸事件
而家中一中二  甚至小6都有人拍拖
玩唔夠3個月就散果d
佢地可能心智唔成熟  照耀  為性交  唔係真正既鐘意
就係因為咁  影響左我地既諗法  成日覺得中學拍拖到結婚好難 冇可能做到
如果既然一早咁諗 一早覺得冇可能  又點會成功?
但只要明白愛既定義
就算結唔到婚或者某d原因分左手
都可以愛佢 關心佢等
愛唔到一要結婚 愛係發自內心
或者 愛唔一定擁有

第一位樓主:其實你有冇真正鐘意過人??
如果試過 應該會明

回復 支持 反對

全都是  消極一派-33-"
大佬丫..人地拍拖又關你何事..?
好似之前d人咁講..a..
一步一步黎..每次的戀愛  總會令你學懂一些東西...
唔夠關心人..?唔夠體諒..體貼等...
一步一步黎..先可以更清楚知道自己的不足....

在下在此  不是叫大家對感情玩玩下  快d分手快d學野之類.....
而每一段戀愛   最後的不一定只剩下傷心...
盲要看你自己得到幾多..又學懂幾多...
痛當然會有...你見唔見bb仔  好小同人分享野..原因好簡單..唔想失去..
一拿走佢地就喊  就叫等..等..
但是我們是年輕人..也已經有了人類情感好耐...你話失戀唔傷..除非佢唔認真..
講番轉頭...中學時期拍拖  沒錯..可能最後都會是分手收場...
"""但係請不要不相信..能夠到最後的  就是在中學時 認識的他/她"""
回復 支持 反對

一睇知樓主失戀....樓主唔好咁傷心
回復 支持 反對

一睇就知樓主失戀 ==
回復 支持 反對

拍拖可以改變一個人

更何況讀緊書,

雖然就未必一生一世
回復 支持 反對

可以這樣說吧"拍拖的時候是很開心"
浪費時間"我不那麼認為"
打機"追求的是快樂"
拍拖"追求的是快樂、甜蜜"
兩者追求的東西都一樣"
那"你打機也算是不浪費時間嘛?
回復 支持 反對

我可以同你講..實有= ="
我識ge人之中...依家仲讀緊書..
家長都見埋..問你死未"
我同學黎
回復 支持 反對

我要笑嗎? 如果係o既話個個都怕 人類絕種啦 中學就唔得? 一定要結婚?
如果係點解要有離婚 細路仔咩 諗野唔好諗死壞果面啦 任何事都係有得必有矢
回復 支持 反對