查看: 2334|回復: 23
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 大家覺得3個種族的實用性真的平均嗎?

有點悶,跟大家討論一下這個問題-3-"

用精靈用到有點...精靈的優勢就只有弓同魔法
弓可怕的MISS率 + 魔法可怕的耗魔 = 精靈的優勢 ?
人類一個風車就K掉一群怪 精靈要用大量MP用火球K(精靈用風車打不痛......
心淡- -"

單選投票, 共有 29 人參與投票
3.45% (1)
10.34% (3)
55.17% (16)
31.03% (9)
您所在的用戶組沒有投票權限
回復

毒雲箭呢?
唔洗扣自己hp都可以K一堆,更無視防,保
R1
傷害35~80、15秒內效果持續
15秒甘唔甘?
回復

原帖由 忘記密碼chip 於 20-4-2008 19:29 發表
毒雲箭呢?
唔洗扣自己hp都可以K一堆,更無視防,保
R1
傷害35~80、15秒內效果持續
15秒甘唔甘?

到最後成群怪咪又係得番1HP死唔去- -又要自己慢慢打/射 咁清怪比人用風車直接群殺快?
回復

人類風車,如果失手,死亡率高,
但精靈,只有最初被射既打你,大可以魔反

精靈逆天,精格1,風車1,暴1都唔差得去邊
-----------------------------------------------------
巨人都可以跺腳,又係唔扣hp,相對地攻較低
-----------------------------------------------------
結論:如果3種族冇分別,冇特點,分黎托?
回復

原帖由 忘記密碼chip 於 20-4-2008 19:56 發表
人類風車,如果失手,死亡率高,
但精靈,只有最初被射既打你,大可以魔反

精靈逆天,精格1,風車1,暴1都唔差得去邊
巨人都可以跺腳,又係唔扣hp,相對地攻較低 ...

只會被最初射既打?你打的地城間間房都會係被動怪?
精靈天生血少,無得著重甲SO防較少,精格1風車1暴1都唔差得去邊?人天生力比精靈多好多,又可以雙刀/雙劍攻擊,你話唔差得去邊?
我無話過3個種族要無分別 , 一直我講緊既都係實用性問題 ,但實用性差太遠 真係無問題?
回復

精靈

毒雲箭會被防,保扣的 請留意
2連箭0射只要miss就會被打
精遠r1大慨只有短弓的中間射程可以定著
miss的話還勉強可以接風車@@
精遠r1都係比人類慢 更加沒有人類旋風箭那麼安全

剩下的優勢
就只有穿心0.5秒
隱形
跑得快
本身int高

4個=.=

回復

原帖由 toreadorex 於 20-4-2008 20:11 發表
精靈

毒雲箭會被防,保扣的 請留意
2連箭0射只要miss就會被打
精遠r1大慨只有短弓的中間射程可以定著
miss的話還勉強可以接風車@@
精遠r1都係比人類慢 更加沒有人類旋風箭那麼安全

剩下的優勢
就只有穿心 ...

隱型是接近無用...戰鬥時不能使用,得開戰前用到,實用性何在?連戰鬥中想保命時用都用唔到
何來優勢?- -"
INT高 跑得快同0.5秒穿心...個優勢都幾"明顯"下...

回復

隱形呢....在來高呢類全視野既怪物黎講都幾有用架..(汗
開箱隱形 門外放寵
咁d全視野既怪物就全部lock on寵了 哈哈 =.=
回復

原帖由 toreadorex 於 20-4-2008 20:35 發表
隱形呢....在來高呢類全視野既怪物黎講都幾有用架..(汗
開箱隱形 門外放寵
咁d全視野既怪物就全部lock on寵了 哈哈 =.=

你咁對D寵嫁...難道你係之前新聞話一班青年虐殺貓既其中一人(茶...
回復

有到門隔住架 唔怕 XD
我對小動物好有愛心架- v -  (嘔)

其實我投左 人類勁d - v -
首領突襲城都係人類榜首= =

回復