查看: 6988|回復: 17
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 有關香港魔獸問題

前幾日睇e-zone話魔獸世界香港

由智高遊戲科技取得代理

消息係唔係真架 e-zone仲話11月會推出
回復

香港ser的魔獸世界?
我諗唔會咁受歡迎...
雖然係香港ser,
但而適應了台灣的溝通方法了
回復 支持 反對

即使係會出
我都一定唔會玩.
一來.港人不嬲Like玩野.打副本想拎到裝?
我諗十居其九既戰士都亂拎裝.
少人媽媽既白目又一定一大堆
同埋.香港出既話50%機會免費.
如果真係免費既話.會點?小朋友入侵.又會點?
回復 支持 反對

= =可信性不大  加上出了也不會吸引到有品的玩家 小朋友入侵只會令香港魔獸不出一年就玩完. _ . 加上都玩開了台灣ser了 難道會轉嗎囧!"!?
回復 支持 反對

原帖由 ~leoleo~ 於 28-6-2008 11:41 發表
前幾日睇e-zone話魔獸世界香港

由智高遊戲科技取得代理

消息係唔係真架 e-zone仲話11月會推出

沒聽過這方面的消息
只是,在三年後才推出香港地區伺服器恐怕會做不起來吧?
跟台灣人都玩了三年,加上人物,裝備,專業等等的東西恐怕難以拋棄
除非提供香港人士免費轉移伺服器,否則推出香港伺服器可以有甚麼作為="=.....
回復 支持 反對

原帖由 dh 於 29-6-2008 09:37 PM 發表

沒聽過這方面的消息
只是,在三年後才推出香港地區伺服器恐怕會做不起來吧?
跟台灣人都玩了三年,加上人物,裝備,專業等等的東西恐怕難以拋棄
除非提供香港人士免費轉移伺服器,否則推出香港伺服器可以有甚麼作為=" ...

沒錯 人家都在台服/歐服起了家,如果要突然在港服重新起家是不容易的事(其實跟本沒可能)

加上港人又可以玩台版和歐版,有必要開設港版嗎?

就算真的開設到,也只會流入大量心智沒成熟小朋友...光是弄需裝問題也花半天

更不要說打25人副- -
回復 支持 反對

開都唔入,香港開SER一定有小朋友大量入侵不過重點係,HK人好串成日玩野
回復 支持 反對

經以上討論

明顯地得出既結論係香港人都認為香港人好白目 且小朋友 ...

這點同意 = =  ( 每當我看著細佬玩跑online時就係咁認為)

--------------------------------------------------------------------------------------

看來大家都唔會選擇玩hk server (if 有)
回復 支持 反對

原帖由 ~leoleo~ 於 30-6-2008 15:22 發表
經以上討論

明顯地得出既結論係香港人都認為香港人好白目 且小朋友 ...

這點同意 = =  ( 每當我看著細佬玩跑online時就係咁認為)

--------------------------------------------------------------------- ...

香港小朋友不嬲鐘意搞事
試過英雄地火出皮甲我賊仔要果條死德佬醫叫我食春袋.(佢香港人)
同埋件裝+耐+敏+爆擊+攻強+命中
回復 支持 反對

原帖由 ~leoleo~ 於 30-6-2008 15:22 發表
經以上討論

--------------------------------------------------------------------- ...

所謂小朋友的問題,其實我想一款要價每個月破百大元
玩起上來又要求高度合作性以及團隊的精神的遊戲
你最多只會在低級、戰場上看到他們
玩到英雄副本還會見到這種人的機會率可少得可憐呢(我想)
回復 支持 反對