打印 上一主題 下一主題
收起左側

[話題討論]大家對破解版l4d既睇法

關閉 [複製鏈接]

http://nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=3546205&extra=page%3D1&page=1

同non-steam vlan平台有咩分別

同破解有咩分別
回復 支持 反對

樓主問得l4d幾錢 姐係唔知l4d個價
姐係無買正版
咁點解前言不對後語呢

請樓主答番哂所有ga問題先
如果呢d唔係叫討論了
回復 支持 反對

藍冰冷
已經成為我偶像...+.+
回復 支持 反對

太狗了-____-
回復 支持 反對

非法下載破解----其實和偷東西沒差,把別人的努力成果狠狠地盜去,這種本來不可容忍的行為,在人們的自私之下 漸漸廣泛起來,加上玩破解不會被抓,令這種情況更加加劇,最後人們更將非法下載這不合理的行為合理化,甚至可以反過來說玩正版玩家的不是,真的令人歎為觀止,同時亦令人蓋歎道德的沒洛..........
當你們在爽爽地玩非法下載來的遊戲時 有否想過用了長時間的努力開發這遊戲的開發商 ? 買正版便是對開發商 的一種支持,同時也令開發商可以有足夠資金去開發好下一隻遊戲,而非法下載破解就令一眾開發商付出的努力得不到應有的回報,很多開發商因此放棄PC單機的市場,跑到家用機市場去,不賺錢的生意有誰願意做?所以現在還有一班不隨波濁流的正版玩家替你們枝撐着,使你們(非法下載者)還有好遊戲玩是你們的福氣,你可以繼續玩你的破解,也許現在非法下載不需乘擔後果,也許這一刻你還玩破解玩得很爽,但當他朝一日再也沒好遊戲玩時,當他朝一日再沒PC遊戲推出時,你們能恨的只有自己.......
[我沒錢 所以玩破解]
沒錢並不是一種理由,而是一種藉口,食物太貴,你沒錢買所以去偷,我認為情有可願,因為不吃食物會餓死,水太貴,你沒錢買所以去偷,我也認為情有可願,因為不喝水會渴死,遊戲太貴,你沒錢買所以去偷,我認為不可原諒,因為沒遊戲你不會死,娛樂不是必需的,你沒錢不玩沒所謂,但也不能去偷,網絡上非法下載和現實中的偷可說是一樣,只不過現實中的偷要被法律制材,網絡上的偷則不會,所以令很多人認為下載破解是對的,甚至去到理所當然的地步
                            你想想 偷東西是對還是錯?
如果你答是錯 那你這些下載是對的理論就不成立了
回復 支持 反對

非法下載破解----其實和偷東西沒差,把別人的努力成果狠狠地盜去,這種本來不可容忍的行為,在人們的自私之下 漸漸廣泛起來,加上玩破解不會被抓,令這種情況更加加劇,最後人們更將非法下載這不合理的行為合理化,甚至可以 ...
kennethho3321 發表於 12-4-2009 04:51

偷? 唔好講得咁難聽 都係個句 而家犯法?
唔知有無人睇開新聞     根本上呢個情況就好似
而家係大陸既六合彩一樣 一班破解版既玩家就係好似買緊大陸既MARK6
咁而家係大陸真係無犯法喎 最多都係拉D開賭既人 即係等於做破解既人
咁而家你仲明唔明呢?   仲有樣野 而家係家用機  不停開發電腦平台既遊戲
而唔係你所講 放棄PC用戶而走去開發家用平台  點解? 咁簡單 不如自己諗下啦!
你所講既野唔係錯哂  但係就錯太多囉
1 : 比喻用錯 因為香港未犯法 一日未立犯 任何玩家都未犯法
2 : 麻煩搞清楚  而家香港法例 犯法既係發佈個位朋友
3 : 而家呢個大時代 係好多家用機轉戰PC平台 唔係咁簡單你都唔明呀?
4 : 你所講既放棄PC平台既情況 唔會出現囉 你話PC多定家用機多 市場邊個大? 放棄?唔好講笑
5 : 你睇得電影防盜版廣告太多 搞清楚 人地係外國犯法人地既事 係香港? SORRY唔岩用
6 : 敢問最後一句 如果玩破解=偷 咁玩正版開外掛算係咩?

麻煩大家唔好睇完就算 出黎比下意見 順便睇下係咪只有破解版玩家有錯 正版開外掛無錯?
我有2種都有玩 你可以話我玩破解 但係唔該咪扮清高
打個比喻 話呢D玩私服既玩家 可恥? 玩官服仲要開外掛既人仲可恥!!!!!  有咩資格話人
官服唔捉當自己無錯 見人玩私服就黎嘈 是非不分
回復 支持 反對

討論得太激烈-.-"加上比人屈....

版主,照你意見,關左post佢啦~~
回復 支持 反對

討論得太激烈-.-"加上比人屈....

版主,照你意見,關左post佢啦~~
y5319797 發表於 12-4-2009 01:01

因為你的謊話已經給識穿了
回復 支持 反對

因為你的謊話已經給識穿了
小豪仔Jacky 發表於 12-4-2009 10:49

=,=我都講左我係正版,如果你真係唔信我無計~~
回復 支持 反對

=,=我都講左我係正版,如果你真係唔信我無計~~
y5319797 發表於 12-4-2009 04:17

咁點解你會唔知到l4d個價錢係咩?
你叫我點信
回復 支持 反對