打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 殺星問題

關閉 [複製鏈接]
有錢都冇錢都唔緊要....
最緊要係要有恆心,要緊持....
因為40級前既殺星都係好冇力既後成職業
回復 支持 反對

但係殺星係一個靠裝備食飯既職業
回復 支持 反對

係 長劍+攻速係吾錯
但短劍點都係比長劍收招快
大6版而家係有攻速限制
所以我都係用一攻速長劍配短劍
攻速去到0.9 上烙印.出技好似開+速器咁 好快 好爽
等佢開50 雙+|速短劍 一身全爆
爆應該接緊一千 攻速好似可以去到0.6定0.7(有玩過韓版的知??)
殺布打怪 3個字 爽yy[[onion_09]]
回復 支持 反對

我都係玩長短劍= =但係我想問既係主手
主手同副手既分別
長劍做主吉比較較但會高攻d,但係爆上黎分別就差好遠= =
+上我平時玩打人用落印好似爆得多d咁
所以我都係用短做主快d攻速,出落印可以連出冇斷
而且長做副又唔會減幾多攻速+埋副手封印石
副手攻就差唔多同主手短既攻扣得差唔多

咁你地覺得係長劍主手好定短劍主手好
回復 支持 反對

我都係玩長短劍= =但係我想問既係主手
主手同副手既分別
星漫 發表於 14-6-2009 21:28

韓國有人做過測試
結果係
主手要攻速比較快同高爆即係短刀
副手用長劍....
因為如果調轉左既話,攻速慢左不但止,爆擊率都會下降好多下....
回復 支持 反對

我想問一下...聽過D文.話暴擊300-400就夠..其實個300係指每一把武器都300定2把GE數值加埋?
題外話:想問下個3個烙印邊2個好用D@@?
回復 支持 反對

300~400? 劍/守星就真係夠
殺星絕對吾夠 400對殺星來講真係好小
可能有人衝爆去到 400左右 全+攻石 來提高輸出
但我就吾會咁做 因為殺星呢個職業對爆出來既傷害係有+成 比其他職業偏高
好似3~3.5倍傷害
巳我為例 爆800左右(+技能)攻 241
普通用快斬技能 係4xx傷害 背刺 6xx 但一爆左擊就 11xx ,17xx
相差好遠 如果用埋殺意既背刺 一野可以去到2800~3000左右
所以快斬同背刺呢2個技能係殺星既輸出技 2招爆既話超爽
爆擊率越高 用技能同平斬出爆既機率就越高
當然 我也吾係全身+爆 我都係+到一個齊頭數 尾數我就吾要 用來+攻石 撐攻擊
因為殺星吾爆擊既傷害真係低到冇朋友...[[onion_56]]

佢地指既係總和 一把武器冇可能去到300~400爆的
同埋你所指既係 本身烙印技能定係烙印石位置既烙印技?
回復 支持 反對

咁姐係你800.係指2把武器加埋再加技?
可能人地真係一把武器就300呢XD -.-..  唔知=.=
烙印.E家開放到24LV.得3招烙印學..應該學邊2招.神速契约,回避契约, 连锁纹样刻印
回復 支持 反對

爆擊率係有2個ka 分主副手 如雙短就會一樣
主手 副手我都短劍 所以兩個數都係800
冇ka 就萛50級obs金短劍 都冇可能上到400爆一把
神速契约,回避契约, 连锁纹样刻印
以 24級來講 好用到順序 回避契约 神速契约 连锁纹样刻印
24好似未有暗襲 暗襲係殺星最型同最好用既烙印技
回復 支持 反對

300~400之間,爆擊數值提高10  爆擊率升     1%
440~600之間,爆擊數值提高10  爆擊率升   0.5%
600~649之間,爆擊數值提高10  爆擊率升   0.2%

殺星只需要有560就可以50%爆....
你谷到800都唔知拎來托定點......
回復 支持 反對