查看: 46301|回復: 1771
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] -`°簽名圖小商店ζ;<3 *開門大吉 BY木木,霖霖

絕不收$

[ 簽名圖小商台 ] 幫所有玩家製作

這店介紹:
這店是由兩位玩家合作合辦的 名稱包括: 木拉布拉加 AND 傻之霖
我們不但希望幫助所有玩家製作簽名圖, 也希望樂古sd板的質素能夠提升一些,
希望各玩家能夠多多支持.

店主所製作的簽名圖有關大家參巧:

===============我是靚仔分隔線=================
本店員工:

木拉布拉加: cut圖 修邊 其他

傻之霖: 字體字樣 , 其他

=========================================

希望玩家不好使用他人簽名作自己簽名之用,
如玩家想以1樓的圖片/他人 來再剪裁, 本店並不會幫助製作

本店製作:

如玩家希望本店幫忙製作簽名圖的話.

1.) 請玩家自備圖像
2.) 有關文字 例 : 商團文字
                      : 玩家姓名
玩家可以要求本店把文字放在自己喜歡的地方.
如玩家不清楚地解釋/沒有要求, 本店會自行幫玩家打文字放在適合的地方

3)玩家也可以要求比例.
   如沒有要求的話, 本店會以 寬度: 480
                                       高度: 240   製作.
4)如玩家有關合成的需要, 希望玩家能清楚地解說
5)本店只會製作有關sd online既簽名, 如有色情/其他game遊戲 絕不幫助製作

======================================
申請表:

樂古id :  木拉布拉加
自備簽名圖: 圖既網址
有關文字: 該我想左上係我商團xxx既名 右下要我遊戲名 木拉布拉加
文字有關字樣: 01字樣
要求文字顏色: 紫色
遊戲名稱: 木拉布拉加

===========================================

本店製作時間需1日-3日時間.

會為玩家製作出最佳的邊界,玩家無需克意要求

2樓將會由傻之霖細說有關 文字/字體.

=========================================
回覆如有關抱怨等問題 樓主等人並不會理會

如果漏左整 你/李/您 果個呢 可以吹吹我地,

希望大家叫我地幫整圖既時候. 整1,2個先, 唔好太多

作品:

字型會再2樓詳細說[[onion_55]]

評分

參與人數 1樂點 +40 收起 理由
五月霜 + 40 熱心協助

查看全部評分

回復

*新增字體sample和圖sample
到小弟講野la
首先一個簽名點可得圖冇字?
所以小弟會同大家介紹我地覺得幾令同都幾適合做簽名的字~
英文字:
Edwardian Script ITC

Highlight let

Monotype Corsiva

Cataneo BT

Curlz MT

Blackletter686 BT

Bradley Hand ITC

Acedemy Engraved LET

Felix Titling

example:

作品sample

評分

參與人數 1樂點 +40 收起 理由
五月霜 + 40 熱心協助

查看全部評分

回復 支持 反對

我搶頭香~
張張都咁正
回復 支持 反對

比大家睇下我個人之前既介紹貼子: ps:希望會有人喜歡
《精華貼》 神盾高達
http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=3719172
閃電高達
http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=3733903
百式
http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=3740818&extra
沙漠高達
http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=3756842&extra=page%3D1
正義高達
http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=3761673&extra=
迷惘天 - 強烈更新貼子
http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=3763480&extra=
回復 支持 反對

中文字體sample~

超研澤中鋼筆行楷

超研澤新藝體

華康少女文字

SAMPLE:

回復 支持 反對

想幫襯添0.0
如果無圖既話,你地有冇得提供0.0?
回復 支持 反對

有冇動畫(gif)?
回復 支持 反對

[[onion_20]]加油
回復 支持 反對

唔怪得有人話版主幫pou啦:lol
回復 支持 反對

想幫襯添0.0
如果無圖既話,你地有冇得提供0.0?
弓使神 發表於 9-10-2009 07:12 PM

其實好多討論區/YAHOO搜索都會搵到大量既圖片.
我地希望玩家有自己屬於自己既簽名, 所以唔會提供[[onion_55]]
有冇動畫(gif)?
ngchunlamgarry 發表於 9-10-2009 07:12 PM

現時不會製作gif等圖[[onion_55]]
回復 支持 反對